Wat een simpele ademhaling al niet kan doen!

Wat een ademhaling allemaal al niet kan doen!

Zuurstof voor je lichaam
Alles is energie en energie hebben wij als mens ook nodig. Een deel van onze energie halen we uit onze dagelijkse voeding. Het andere deel haal je uit je ademhaling. Op ademhaling functioneert je lichaam, want er is zuurstof nodig om al je cellen in je lichaam te voeden! Je begrijpt dat als je niet regelmatig ademhaalt door invloeden van buitenaf je lichaam daarop reageert! Denk bijvoorbeeld aan als je sport-hardlopen-, als je pijn krijgt, bij stress of tijdens je slaap. Je ademt op verschillende manieren, waardoor je lichaam ook anders gaat reageren. 

 

Cleansing Breath
Elke ademhalingsvorm heeft zijn eigen doel. Gelukkig maar! Zo maakte ik wederom weer kennis met de cleansing breath tijdens mijn 5 daagse retreat, de LOMI LOMI Massage in Drenthe. Het ritueel was bij mij een beetje naar de achter grond verschoven… Mediteren en alleen luisteren naar mijn ademhaling. Ik vond het best nog een uitdaging, namelijk STIL zijn en alleen voelen en luisteren….maar goed. Door STIL te ZIJN kwam daaruit daaruit voortvloeiend de Cleansing Breath naar boven. Geheel uit het niets een fijne ontspanning en tevens een reiniging voor je lichaam door een hele fijne zachte ademhaling.

 

Plopmomenten
Op het moment dat je STIL kunt zijn van binnen tijdens mediteren, kunnen er allerlei inspirerende plop momenten naar boven komen! Je hersenen komen vrij van gedachten, want energetisch gezien kan dan de energie vanuit het UNIVERSUM door je heen stromen. Hoe mooi is dat! En dit gebeurd dus ook tijdens mijn meditatie…..

 

Wil jij ook eens jezelf reiningen en heerlijke plopmomenten ontvangen? Hier onder volgt de uitleg hoe je de cleansing breath toepast.

Methode Cleansing Breath:
* 7 seconden inademing door de neus
* 7 seconden vast houden
* 7 seconden uit blazen door de mond
* 7 seconden vasthouden in de laatste uit haal
* doe dit 7 keer

 

Toen ik het voor het eerst deed viel ik bijna om..hahhaha.. zoveel lucht had niet in mijn lichaam. Naarmate je het vaker doet merk je dat je longen wijder worden, je meer ruimte krijgt in de longen en dus meer adem. Hoe meer adem, hoe ruimer je ademhaling is!

Ademhaling is van levensbelang! De ademhaling zorgt ervoor hoe je kijkt, voelt en beweegt naar de buitenwereld. 

 

Wil je delen wat deze blog met je doet? Schrijf hieronder je reactie. Super leuk om je bijdrage terug te lezen!

Hier mijn link naar mijn GRATIS werkboek: LIV je leven

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.