Eén van je mooiste ONTdekkingen.

 

 

Na veel gesprekken met mensen in de afgelopen weken zat er al iets te broeden. Een stuk waar ik over wil schrijven… Het onderwerp kwam alleen nog niet boven drijven. Er is iets zoals een kern van je leven. Iets wat maakt dat je leeft met als gevolg een houvast nodig hebt.

 

In een tijdschrift lees ik de titel: ‘.. En de grootste angst dat een ziekte terug komt is voorbij. Maar toch zal hun leven nooit meer hetzelfde zijn’. In een flits besef ik me dat DAT nu juist de bedoeling is, ‘het leven nooit meer hetzelfde is’.

 

Laat ik me eerst even uitleggen vanuit welk gevoel ik leef met als ondergrond, de Germaanse Geneeskunde (weerlegt het innerlijk conflict bloot wat maakt dat je ziek wordt), de filosofie dat je lichaam emotionele pijn stukken opslaat en zich op plekken nestelt waar je emotionele blokkade zit. Het lichaam een zelfhelend vermogen heeft en om de zoveel maanden nieuwe cellen aanmaakt. Dit is niet mijn enige filosofie. Ik geloof er heilig in dat je hier op aarde bent om te leren. Ik zie de aarde als een school, wel één school die soms héél hardnekkig kan zijn. En deze school heb je al meerdere malen bezocht waarin je gekozen hebt voor ouders en een les om iets te leren. ‘Yeeaaahhh’ right’, hoor ik sommige denken. Dat heb ik ook gedacht toen ik nog heel boos en verdrietig was.

 

 

Nu je weet waar mijn vertrek punt ligt, welke niet de jouwe hoeft te zijn, ligt er een kern, een rode draad, in je leven die je ergens brengt. We weten alleen niet waar naar toe, dat zijn we vergeten na onze geboorte. In je dagelijkse dagritme worden situaties aangeboden die met je kern, je rode draad in je leven te maken hebben, waarin je keuzes mag maken. De keuzes maak je op basis van je ervaringen. Natuurlijk kies je voor de meest veilige van wat je kent, omdat je gewend ben op een bepaalde wijze te handelen, te doen zoals je altijd doet en aangeleerd is. Je bent nu eenmaal zo, omdat het je karakter is. ‘Yeeaaahh right, denk ik nu.😉’

 

Haaaah! Hier ligt een valkuil verscholen. Alleen op het moment als je er last van hebt zeg ik er voor het gemak bij. Je hebt er last van op het moment dat je vast zit en gevoel hebt figuurlijk niet meer verder kan komen. Je bent niet vooruit te branden bent. Je kent hem wel, de bekende zin: ‘Ik zit niet lekker in mijn vel’. Tadaattaaaa, hier heb je hem. Niet lekker in je vel zitten is een zin die je letterlijk kunt pakken. Je lichaam zal ongetwijfeld hierin mee kletsen. Een pijntje hier, een pijntje daar en slijtage ‘zo & zus’. Je lichaam, welke je als je vel of je huis kunt zien, verteld wat er gaande is. Als je huis niet op orde is, voel je je niet okay en dat komt door iets. ‘Maar wat?’, hoor ik sommige denken.

 

In de kern, je rode draad in het leven, mag op zo’n moment gezien worden. Mijn 3 daagse workshop BREAK FREE was weer een super mooi voorbeeld hiervan. Het resultaat was overduidelijk dat je je veilige comfort zone mag vergroten. Dat doe je juist om andere dingen te doen die je gewend bent. Daarnaast een houvast nodig hebt, een anker om dit te kunnen doen. BREAK FREE is zo opgebouwd dat je talrijke inzichten krijgt en daadwerkelijk verder komt, waardoor je beter in je vel zit. Want resultaten zijn belangrijk voor je. Je maakt een keuze om ergens te komen, nietwaar?

 

Aangezien de eerste BREAK FREE waarschijnlijk in september geplant wordt en wat verder ligt in het jaar, geef ik hier wat tips mee…. Schrijf eens een zin op voor jezelf, die helemaal bij je past in woorden waardoor jij je super goed voelt. Lukt dit niet kan je een situatie voor je halen waarin je dat wel was. Die situatie leg je in een zin, gevormd door de juiste woorden, ‘vast’. De zin mag zó goed voelen dat als je hem leest, je gelijk die fijne situatie voelt. Deze zin mag je dagelijks opzeggen. Het opzeggen van je zin noemen we affirmeren, bidden of intentie uitzetten. De zin zelf noem ik even voor het gemak een mantra. Als herinnering leg je je mantra vast op je beeldscherm van je mobiele telefoon, schrijf je mantra op in je agenda, kruisje op je hand zodat je herinner aan die mooie mantra van jou. Dit is een start van een houvast, een anker om jezelf fijn te gaan voelen.

 

Weet dat er meerdere zaken samen gaan als je weer goed in je vel wilt voelen. Uit het hoofd in je gevoel is het aller maar dan ook het aller belangrijkste als je niet goed in je vel zit. Wat kan je doen om uit je hoofd te komen? Aller eerst door het er te laten zijn, druk het niet weg en ga niet met je gedachten aan de haal. Als je dit wel doet is dit het tegen overgestelde van het er laten zijn. Niets mee doen en weten dat je gedachte er is. Je zult merken dat je rustiger wordt.

 

Als laatste voor nu gun jezelf iets en blijf dit doen, omdat er een moment komt dat je dat ienieminie subtiele stroompje van ‘goed gevoel’ gaat komen. Dat betekent letterlijk doorzetten. Zorg dat je mensen om je heen verzameld die weten wat er gaande is, mensen waar je terecht kan met je gevoel en nog veel belangrijker spreek uit wat je voelt. Kort gezegd, je kwetsbaar open stellen.

 

Tot slot is het voor ons mensen een ‘dingetje’ om te luisteren zonder (ver) oordeel, besluit of mening. We vinden al snel wat en willen graag de ander vertellen wat je moet doen. ‘Halt!’ roep ik even….! Waar het om gaat is dat je mensen om je heen verzameld die je kunnen laten zijn van wie je bent voor dat moment. De chaos in je hoofd is nodig om orde te scheppen, waaruit we weer stappen kunnen maken in ons dagritme. Als iemand je ongevraagd gaat vertellen hoe je het allemaal mag doen, is dit niet je laten ZIJN. Vragen van die ander kunnen héél verhelderend voor je werken, kan orde brengen in de grijze brij van gedachtegangen.

 

Zo een reeks van tips…. Wil je meer dan een reeks van tips en wil je nu naar de kern van wat gezien mag worden dan is deze aanbieding wellicht iets voor jou:
**30 minuten een behandeling naar keuze voor 30,00 euro (normaal minimaal 67,00 euro). Geldig van 11.04 t/m 12 mei as.
Lees je hier in welke diensten je kan kiezen. Wat sneller voor je kan werken is mij gewoon app’en, bellen of e-mailen.

 

Is een workshop meer je ding en mee dijnen op de groepsdynamiek? Dan is mijn Kickstart ‘Worden wie je bent!’ Wellicht een super leuke opstart om inzichten te krijgen op worden wie je bent. Een voorloper op BREAK FREE. Voor maar 27,00 euro gaan we spelend oefeningen doen naast wat theorie. In Woerden een locatie die op minder dan 20 minuten loop afstand van het station ligt.
** Kickstart zaterdagochtend 5 mei van 09.30-13.00u.
Lees je hier in voor meer informatie.

 

Wellicht wordt dit wel je mooiste ontdekking voor NU net als vele bijzondere lieve mensen uit mijn praktijk, waarin ik het vertrouwen heb gekregen en hun geluk heb mogen ervaren. De uitnodiging heb ontvangen mee te mogen lopen op hun pad waardoor zij datgene hebben ervaren van wat zij heel graag wilde! Van overleven naar een bruisend leven!

 

Lieve lezerje bent wie je kiest te zijn. Laat je hart je gids zijn en wordt elke dag een beetje meer jezelf!

 

Ik ben heel benieuwd of jij iets herkend in het stuk authentiek zijn, het kwetsbaar zijn om je eigen IK te laten zien aan de buitenwereld met jouw rode draad? Wil je het me hieronder laten weten?

 

 

 

 

 

 

 

Hier de link naar mijn GRATIS werkboek:

 

 

 

Comments are closed.