Balans vaag!

Balans vaag!
Na het geven van mijn SOULboard en Film Event ploppen er ineens mooie inspiratie momenten op al fietsend over de Woerdense Kromwijkerdijk. BALANS was het … Een vaag begrip.. Wat dichterbij ligt EVENWICHT voor mij. En dan… Wat houd EVENWICHT werkelijkheid in? In mijn Events kwamen schuldgevoel/schaamte of ‘dingen doen’ die je graag wilt veranderen voorbij.  Een schuld of schaamte gevoel heeft ten aller tijden te maken met grenzen stellen en verantwoordelijkheid nemen. ‘Dingen doen’ om te veranderen heeft te maken met uit je comfort zone komen en…. stiekem gluren daar ook het stellen van grenzen en verantwoordelijkheid nemen om de hoek!

 

Stappenpakket
Om van (oud en vastzittende) gewoonte naar ‘uit comfort zone’ te gaan ligt een stappen pakket die bestaat uit:
Accepteren, (ontvangen), grenzen (kiezen) en verantwoordelijkheid nemen.
Je zult mogen accepteren dat iets is zoals het is, waarin PUUR ontvangen een essentieel begrip is. Gevolgd door kiezen van wat je wel of niet wilt… Waar wil JIJ je grenzen in stellen. Neem als voorbeeld schuld.

 

Keuze
Je voelt je schuldig en zult mogen accepteren en ontvangen dat de situatie is zoals HET IS. Je hebt altijd een KEUZE… en er is geen GOED of FOUT. Je kiest vervolgens in een vorm dat je een volgende keer op een andere wijze je de situatie in of aangaat. Kijk naar je EIGEN aandeel of noem het bijdrage in je gedrag ipv wat die ander jou heeft aangedaan. De ander zal je nooit opzettelijk een schuld gevoel geven. Als je kiest om een andere bijdrage te leveren in een soortgelijke situatie de volgende keer, stel je STIEKEM of BEWUST je grens en houdt GROEI in.
De laatste stap in deze is om naar je gestelde grens te handelen. En die is niet altijd even makkelijk want er kan een oordeel komen van de andere kant, een persoon of de tegenpartij. Door je toch aan je keuze vast te houden zal je merken dat je hier steeds beter in wordt, ervaart hoe de tegenpartij, de ander of de persoon reageert. Die reacties in de nieuwe situatie waarin jij je grens hebt gesteld heb je nodig om in je ZELFVERTROUWEN te groeien. Zo kom je dus uiteindelijk weer in BALANS…of te wel je evenwicht, het mooie YIN – YANG effect!

 

Yin-Yang effect
Zin in een YIN YANG effect? Talloze mogelijkheden om dat te doen. Google op internet en je zult zeker iets leuks vinden. Of je boekt bij mij een heerlijk REIKI Klankschaal behandeling, als APK onderhoud van je lichaam en geest om in BALANS terug te veren. Acces Bars is een andere wijze om in een ontspannen staat te komen…. Het is maar net wat je aanspreekt.

 

Vrijheid
Eenmaal meer je grenzen aan het stellen zal je je eerst wat egoïstisch voelen..later zal je meer VRIJHEID ervaren, zelfvertrouwen krijgen en je meer WAARDEVOL voelen. Ik zeg…wat heb je te verliezen? Schuld, schaamte of … het kost je veel ENERGIE, het put je uit en maakt dat je in beperkende denkbeelden handelt.

Ohjaaa en voor deze week heb ik een ENGELEN kaart getrokken voor alle INSPIRATIE lezers van CHANGE.

Beschrijving: Deze kaart herinnert je aan dat de POWER in je hebt…no matter what! Misschien heb je jezelf nog als slachtoffer gevoeld. Wel NU, ongeacht je leeftijd, je lengte, je opleiding of je afkomst laat die ONGELOOFLIJKE power stromen. Je hebt de kracht in je om blokkades, barrières, muren of hoe je het ook wilt noemen doorheen te BREKEN.
-Noujaaaaa … toepasselijker kan ik het niet maken voor je!-

 

Geeft de ENGELEN kaart je die motivatie om te willen breken in je gedragspatronen? Wil je info over hoe en wat mbt jou specifieke situatie? Mail of bel me dan voor een gratis INTAKE van 20 min. De moeite waard om te voelen of ik je reisgenoot mag worden voor die heerlijke SHIFT!

 

Wil je een reactie delen wat deze blog met je doet? Leuk! Hieronder lees ik heel graag je reactie terug!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.