Hoezo rek uit elastiek?

 

Hoezo rek uit het elastiek na een burn out?
Welk verhaal heb ik mezelf verteld? Wat als ik geen verleden had? In deze inspiratiemail ga ik je vertellen tot welke inzichten ik ben gekomen om een patroon van mezelf te doorbreken, die uit OVERLEVEN tot stand gekomen is tijdens mijn burn out.

 

De afgelopen 6 weken zaten wij in een grote verbouwing, bleven thuis wonen en kookte op een camping gasstel bij All Art Kwast. Hoewel ik dacht aan een nieuwe uitdaging één dezer dagen, bleek de hele verbouwing één en al uitdaging te zijn geweest! Alleen had ik dat nog niet door. Wat ik niet wilde is hetzelfde verhaal de revue laten passeren van mijn burn out uit 2003. Dit is namelijk een ervaring die ik al heb ervaren en wilde geen herhaling.

 

Om helderheid te blijven houden in ons 5 weken plan mocht ik zorg dragen voor alle communicatie, de lijntjes aan elkaar binden en alert blijven wat afspraken betreft. Ik bewoog me als een ware Project Manager. Het was hectisch zeker op momenten als vaklui niet reageerde op vragen of niet meer wisten dat zij een specifieke datum met ons hadden afgesproken en niet te spreken over hun eigen planning -zonder overleg- in onze woning. In de hectiek kan je jezelf nog weleens verliezen. Wat mij opviel is dat ik in rust alles kon bespreken. Gesprekken bleven open waardoor er mogelijkheden ontstonden om flexibel met de situatie om te kunnen gaan.

 

Wat heeft mij geholpen om niet in mijn burn out plaatje te stappen? Ik heb feitelijk verteld wat het voorval was, mijn grens uit gesproken en de verantwoordelijkheid gepakt indien dat nodig was. Daarin voelde ik zoveel rust, gewoon weg, omdat ik mezelf UITSPRAK van wat ik voelde. Ik was congruent aan mijn gevoel en voorkwam INVULLING van anderen!

 

Indirect gaf ik mezelf zoveel waarde, waardoor ik geen kans kreeg om gefrustreerd, boos of hoe je het ook wilt noemen te voelen. Want begrijp me goed, ik blijf het niet netjes vinden als iemand niet reageert op een vraag of mails niet leest. Het verschil zat hem in mijzelf de RUIMTE geven om me uit te spreken waar ik me op dat moment bevond in mijn beeldvorming. Los van het feit of die resoneerde met mijn gesprekspartner, want dat doet er niet toe.

 

Echt losgelaten van het stukje ‘jezelf niet genoeg WAARD vinden‘? Je krijgt van mij een volmondige jaaaaa! En mijn lichaam bewoog mee, want blijkbaar was het nodig om de boel inwendig ook op te schonen.

 

Dus rek uit een elastiekje na een burn out? Nee voor mij niet meer! Ik zeg grenzen stellen, verantwoordelijkheid pakken in lijn met je gevoel, waardoor je in rust in overleg kunt blijven met je omgeving.

 

Ik kies ervoor mezelf niet langer meer onder te dompelen in mijn beperkende overtuigingen die geboren zijn uit mijn verleden. Door mijn groei heb ik al zoveel bereikt in vorm van VRIJHEID versus beperkende overtuigingen! Omdat ik weet en VOEL wat het je brengt, ondersteun ik DIE mensen die UIT het stuk overleven willen komen.

 

Wil jij eens sparren over je mogelijkheden hoe je uit een verhaal kunt stappen? Wil je van overleven naar een moeiteloos LEVEN? Neem dan contact met me op voor een Skype boeking voor een gratis minisessie van ongeveer 20 min. Ik ben heel benieuwd naar jouw verhaal! Is dit nog een stap te ver? Vraag dan mijn gratis CHANGE Inzichten werkboek aan om op je eigen tempo tot inzichten te komen.

 

Wil je me laten weten wat deze blog met je doet? Schrijf dan een reactie hieronder. Super leuk om jou bijdrage terug te lezen!

Hier de link naar mijn GRATIS werkboek: LIV je leven

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.