9 Feiten over mediteren

Wat feiten over mediteren.
Wel iets MEER dan alleen dat we weten dat het je ONT-strest. Zeker NODIG door alle prikkelingen die we krijgen door de dag heen.

 

Kort & krachtig een opsomming van 9 feiten op een rij:
Albert Einstein stelde: problemen in de wereld kunnen niet opgelost worden op het niveau van denken-rationeel-, waarop ze in het leven worden ervaren. Bij wakker zijn leven we in Bèta golven (12-38 golven per seconde Anna Wise 1995). Om problemen op te lossen wordt je uitgenodigd om dieper op innerlijk niveau te gaan. Wat je met mediteren bereikt!

Mediteren brengt ons bewustzijn in diepere golven namelijk alfa (8-12 golven per seconde) tot zelfs delta (4-5 Hz golven per seconde golven). Ter info: de frequentie wordt gemeten in hertz (Hz). Het aantal hertz is een maat voor het aantal keer per seconde dat er iets gebeurd, een maat voor de frequentie. Frequentie is een meetbare elektrische energie die constant is tussen twee willekeurige punten.

Doordat je in diepere lagen van je onderbewustzijn zit, wordt je cortisol verlaagd. Het hormoon wat te maken heeft met stress en ouder worden. Verlaging cortisol mond ook weer uit ten gunste van je bloeddruk en hartklachten! Dieper gaan is de sleutel tot stress reductie zowel geestelijk als lichamelijk!

Mediteren ONT-strest niet alleen, het vergroot je bewustzijn, waardoor je INNERLIJK meer plop momenten gaat krijgen. De plop momenten zijn eigenlijk gewoon je innerlijk wijsheden…. Gevoel van compassie kan er zomaar zijn!

Voeding is (Aardse) brandstof voor je lichaam. Mediteren is spirituele brandstof voor je lichaam.

Je denken wordt geabsorbeerd door mediteren! Vervang negatieve gedachten dan voor hoe JIJ het wil hebben, zien, voelen & proeven. Voel het in elke cel van je lichaam. Het maakt dat je groef die door je hersenen loopt positief volstroomt!

Bij lichamelijke training wordt je sterker of je gaat verder door spieren te creëren. Mediteren is voor je geestelijke spieren. Meer inzichten verkrijgen, het verbreden van je kijken in de wereld, meer begrip, meer vergevingsgezind is wat jezelf kunt creëren. Simpel gezegd: laat meditatie je daarbij helpen!

We wassen het vuil van ons lichaam om fris en fruitig voor de dag te komen, toch? Met mediteren poets je je ONDER-BEWUSTZIJN op!

Overprikkeling ken je vast wel. Het zenuwstelsel krijgt behoorlijk wat ‘aanvallen’ te verduren door de dag heen. Kans op ‘fouten’ maken is groter. Vergeet niet hoe belangrijk het is om diep contact te maken met je innerlijke zelf! (deze was voor mij een eye opener!)

Bij mediteren je ogen sluiten sta je je geest toe om gas terug te nemen. Zeg een ‘hallo’ tegen de gedachten, neem ze alleen waar en de rust komt tegemoet! Dat is alles!

 

Genoeg feiten op een rij om te laten gedijen en je af te vragen of mediteren een methode is om voor jezelf toe te passen!

 

Woon je in de omgeving Woerden en wil je meedoen aan de maandelijkse meditatie ochtenden? Dan nodig ik je graag uit om deel te nemen. Hier vind je meer informatie over mijn meditatie ochtenden geleid door de klanken van de klankschalen!

 

Ben heel benieuwd of deze blog je op ideeën heeft gebracht of juist versterkt in wat je reeds al doet. Wil je het mij hieronder laten weten? Super leuk! Kijk uit naar je reactie!

 

Hier mijn link naar mijn GRATIS werkboek: LIV je leven

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.